“A Princess for my Castle”

Wat doe je, als eigenaar van een grote villa met kasteelallures, indien je toe bent aan een nieuwe keuken die absoluut niet uit de toon mag vallen en meerwaardemoet geven aan het gebouw en interieur?

Het antwoord is simpel: kiezen voor een “kasteelkeuken” van bij Princess Keukens in Zutendaal. Deze befaamde keukenontwerper heeft al jaren een kasteelkeuken in zijn programma en kan bijgevolg terugvallen op een pak expertise terzake.

En alzo handelde de eigenaar van een prachtige kasteelvilla aan de Bierbeekstraat te Gaasbeek. «Ik wens een op het lijf getekend ontwerp voor mijn kasteeltje», zei hij ernstig bij zijn eerste bezoek aan Princess Keukens. «In zulk pand ben je feitelijk gebonden aan een klassieke manier van inrichten, noblesse oblige… Maar terzelfder tijd moet het ook een keuken worden van hedendaagse kwaliteit en ideeën, en voorzien van alle hulpmiddelen waaraan een hedendaagse keuken dient te beantwoorden». Dàt was in een notendop dus de opdracht voor de interieurarchitecten van Princess Keukens.

De “Castle”, oftwelwel kasteelkeuken van Princess Keukens in Zutendaal. Een kasteel van een keuken…

Die opdracht is tot grote vreugde van de kasteeleigenaar helemaal tot een goed eind gebracht. De interieurarchitecten van Princess Keukens zijn erin geslaagd een mooi klassiek ontwerp te produceren, voorzien van alle details en ingrediënten die de klant zich voorop had gesteld.

Met de “castle”, deze nieuwste creatie met de allures van een kasteelkeuken, voelt deze klant zich nu een koning te rijk. De Castle is ruimtelijk in opzet, robuust door zijn soliede pilasters, romantisch en mysterieus met zijn vele gezellige hoeken en kanten, badend in sfeerlicht.

Leuke hoeken en kanten, overgoten met warm sfeerlicht. Een keuken om in te wonen…

De keukenfronten zijn in helder wit, in mooi contrast met het naturel beuken van de houten werkbladen. De achterwand toont lamellen en “sahel tegeltjes”. Tijdlozer kan niet. Alles oogt vanzelfsprekend oerdegelijk en voornaam. Een keuken om eindeloos te kokerellen op een werkblad in composiet Jet Black met spoelbak in graniet, ergonomisch bovendien gewoon de máx! Deze Castle is tevens voorzien van een koel-vriescombinatie met wijnserveerkasten een Boretti fornuis met dubbele oven. Extraatjes die elke homechef in hogere sferen doen belanden, want ze maken de keuken performant genoeg om moeiteloos voor een groot gezelschap te koken…

Als u ook een keuken wenst die u dat “My home is my Castle”-gevoel geeft, bent u bij Princess Keukens dus aan het juiste adres. De Castle is te bewonderen in de showroom aldaar.

A Princess for my Castle… met deze kasteelkeuken van Princess Keukens komt die droom uit.

Kookboeken en extra lees- of werkblad in handbereik. Laat de culinaire symfonie maar beginnen…

Klassiek en toch modern, strak en toch stijlvol, weelderig en toch functioneel en doordacht…