BORA Professional 2.0: summum van innovatie, esthetiek en efficiëntie

De Duitse fabrikant BORA is wereldwijd befaamd om zijn innovatieve ‘kookveld-afzuigingen’. Onlangs stelde de Beierse onderneming op de meubelbeurs van Keulen zijn nieuwste product voor, met name de ‘BORA Professional Revolution 2.0’, bij nader inzien een summum van innovatie, esthetiek en efficiëntie.

De BORA Professional, die al van sinds 2007 de basis vormt voor het BORA-principe, werd nu dus geperfectioneerd op het vlak van innovatie, functionaliteit, eenvoud en prestaties. Het resultaat is een harmonieus concept dat bestaat uit een kookveld, afzuiging, motor, kanaal (BORA Ecotube), filter en muurrooster (BORA 3box).

Kookveld en kookveldafzuiging staan met elkaar in verbinding in het systeem. Een fundamentele vernieuwing is de omschakeling van een tot nu toe mechanisch systeem naar een elektrisch BORA systeem: wordt er een kookzone ingeschakeld, dan gaat de afsluitklep stil en automatisch open. Na afloop van het kookproces gaat de klep weer toe, volledig vlak en zonder afstand tussen de voegen te laten. Tevens uiterst eenvoudig schoon te maken dankzij een bredere afzuigopening en makkelijk uitneembare elementen.

Onder de filter in de kookveldafzuiging zit een opvangbak voor vetten. Centraal in het systeem staan de knoppen met de user interface op het frontoppervlak, die een slimme bediening mogelijk maken: voor het eerst zit de intelligentie in de bedieningselementen, wat BORA Professional aan de absolute top plaatst van innovatieve ontwikkeling.

De temperatuur wordt op de knop aangegeven en kan hier via een combinatie van touch- en draaibediening worden aangepast. Van hieruit worden niet alleen verdere functieprogramma's, maar ook de besturing van de kookveld-afzuiging geregeld. Het aanwezige kookoppervlak en de kookzone kunnen maximaal worden benut. Daardoor zijn de kookoppervlakken en kookzones van BORA Professional de grootste op de markt.

De BORA Professional is nu verkrijgbaar in twee versies: enerzijds nog steeds als flexibel systeem dat de klant maximale vrijheid qua keukenontwerp biedt, alles is individueel combineerbaar. De BORA Professional is anderzijds ook verkrijgbaar als plug-and-playversie: motor en kookveldafzuiging vormen hierbij één geheel. Het vooraf geconfigureerde systeem biedt maximale eenvoud en laat tal van inbouwmogelijkheden toe. De ‘recirculatievariant’ (zonder luchtafzuiging naar buiten toe) kan ook bij zwevende werkbladen met een inbouwhoogte van 199 mm worden gebruikt, wat uiteraard een wereldprimeur is.

Het discrete design van de nieuwe BORA Professional is ontwikkeld met het oog op een perfecte functionaliteit voor de gebruiker: een lichte verhoging van de afzuiging, de look-and-feel en werking van de bedieningsknoppen, een eenvoudige user interface…

Compromisloze kwaliteit wordt gegarandeerd: alles wat eruit ziet als roestvrij staal, is ook roestvrij staal. De nieuwe ontwikkeling behoudt alle oorspronkelijke BORA-voordelen: koken in de frisse lucht met een vrij, onbelemmerd zicht, nog meer reinigingscomfort, efficiëntie, de allerbeste materialen en ontwerpvrijheid. Met de nieuwe Professional blijft BORA de klemtoon leggen op systemen die naar beneden afzuigen en door eenvoud bekoren.

De BORA Ecotube en BORA 3box zijn extra componenten voor een compleet systeem. Ter perfectionering is een eigen kanaalsysteem ontwikkeld met een optimaal erop afgestemd muurrooster. Met BORA Ecotube en BORA 3box is er nu een systeem verkrijgbaar dat voldoet aan de hoge vereisten op het vlak van efficiëntie, installatiegemak en flexibiliteit en alzo een ideale totaaloplossing biedt.

De nieuwe BORA Professional kan worden gecombineerd met twee nieuwe kookvelden, die met hun duidelijke vormentaal mooi in het typische BORA design passen. Het nieuwe, voor vlakinbouw geschikte BORA-gaskookveld van glaskeramiek is volledig in eigen huis ontwikkeld en valt op door zijn twee krachtige, verlaagde branders en een elektrisch gasregelsysteem voor een nauwkeurige instelling en regeling van de temperatuur via de knopbediening.

De nieuwe BORA Tepan-roestvrijstalen grill werkt met Mikanit-vlakverwarmingselementen en de regelelektronica is in het kookveld geïntegreerd. De bediening gebeurt ook hier via de user interface van de knoppen. Met een oppervlak van slechts 4 mm diepgetrokken en geborsteld roestvrij staal en afgeronde binnenhoeken is een eenvoudige reiniging gegarandeerd. Er is een gelijkmatige temperatuurverdeling en snel opwarmen tot 250 °C in minder dan vijf minuten is mogelijk.

Maak nu kennis met deze vernuftige ‘BORA Professional Revolution 2.0’. Uiteraard bij Princess Keukens, uw keukenspecialist met een neus voor efficiënte innovatie.