De aparte 'totaal-interieurs' van Princess Keukens...

De titel van deze reportage zal de trouwe lezer van onze blog allicht verbazen. Totaal-interieurs? Ja, u leest het goed. Princess Keukens heeft hier te lande weliswaar de faam de 'Audi van de Keukenbouw' te zijn omwille van zijn sublieme ontwerpen en de gave om telkens weer verrassend innovatief uit de hoek te komen. Maar dat Princess ook verder dan keukens kijkt en het 'totale interieur' als een boeiende uitdaging ziet, is voor velen toch nieuw. Het weze onderstreept: dit biedt extra pers­pectieven voor bouwheren die hoge eisen stellen aan hun interieurconcept.

GEOLIEDE ORGANISATIE
«Ja, wij kijken al langer véél verder dan onze neus voor keukendesign lang is!», grapt zaakvoerder Kenan Kargin, die sinds kort in de voetsporen van Denis Thijs is getreden. «Maar toegegeven, we hebben het nooit aan de grote klok gehangen. Dat is aan het veranderen, want de bouwheren van nu stellen andere eisen aan de inrichting van hun leefwereld, zij streven naar een harmonieuze woon­wereld, waarin hun keuken een heel centrale plaats inneemt en naadloos overgaat in andere woonsferen die reiken tot in de tuin. Geloof me, een totaal-inte­rieur concipiëren en realiseren tot grote tevredenheid van de opdrachtgevers, het is een boeiende opdracht. Hiervoor hebben wij vanzelfsprekend de juiste mensen in huis», zegt Kenan met voldaanheid in de stem. «Jawel, vier enthousiaste binnenhuisarchitecten, geruggesteund door een goed geëquipeerd atelier, een team van echte vakmannen in schrijnwerk, plaatsing en service, kortom een geoliede organisatie».

WOONPROJECT BOKRIJKPARK GENK
«Ons team kan zelfs omvangrijke projecten tot een goed eind brengen, getuige het BOKRIJKPARK, één der meest prestigieuze woonprojecten van de laatste jaren in deze provincie. Dit topproject, dat men een 'condominium-woonpark' noemt, bestaat uit luxueuze appartementen ingebed in een woonwereld vol klasse, temidden een groene omgeving. Bokrijkpark is het eerste “woonpark” van het land, waarbij naast de uitzonderlijke kwaliteit in afwerking vooral het totaalconcept uniek is. Kenmerkend voor de formule is dat de residentie een gemeenschap op zich vormt waarbij elke bewoner kan genieten van allerhande faciliteiten en accommodaties, waaronder in dit geval een verwarmd zwembad, fitnessruimte, een sauna.

Omdat kopers van zulke appartementen hoge eisen stellen, met doorgaans aparte wensen, hebben de managers van Bok­rijkpark er Princess Keukens bijgehaald. «Wij hebben meteen onze medewerking toegezegd, en ruim een dozijn appartementen ingericht. In samenspraak met eigenaars creëren wij totaal-interieurs, gaande van tegel-, parket- of plankenvloer over meubelen, decors en werkbladen in graniet of glas tot unieke keuken- en badkamerconcepten. Onze creaties zijn afgestemd op de persoonlijke levensstijl, de functionele behoeften en de wensen en verwachtingen van de klant. En die zijn voor iedereen anders».

GASTVRIJE FAMILIE GOEVERS
De familie Goevers, één der bewoners van het woonpark Bokrijkpark, is bereid onze fotograaf te ontvangen voor het maken van enkele sfeerbeelden, die de lezer bij wijze van voorbeeld een idee geven van de harmonieuze 'totaal-interieurs' van Princess Keukens ( zie FOTO'S HIERONDER).

Mevrouw Pascale Goevers geeft toelichting: «Toen mijn man en ik dit penthouse-appartement kochten, nu al negen maanden geleden, bevond het zich nog in een staat van ruwbouw, er lagen zelfs geen vloeren. Gelukkig konden we rekenen op Vital, een ervaren binnenhuisarchitect van Princess Keukens. Tijdens de eerste gesprekken leefde hij zich volledig in en vormde zich alzo een beeld van hoe onze familie in mekaar steekt qua lifestyle, smaken en woonwensen. Al vanaf zijn eerste interieurschetsen voelde ik aan dat het goed 'klikte', dat onze samenwerking tot een super resultaat zou leiden».

«Al snel hebben wij dan het licht op groen gezet, en sindsdien heeft Vital de werken volledig geregisseerd en opgevolgd, zodat wij ons wat dat betreft geen zorgen moesten maken. Van service gesproken! Over het eindresultaat zijn wij ronduit enthousiast, uitermate tevreden. Binnenhuisarchitect Vital heeft bij de oplevering zelfs tijd gemaakt om ons grondig uitleg te verschaffen over de bediening van de geïnstalleerde huishoudapparaten», aldus Pascale Goevers.

DUURZAAM EN MOOI VAKWERK
Zoals u op onderstaande foto's kan aflezen mag het resultaat er zijn. De familie Goevers beschikt nu over een prachtig ingericht interieur, dat niet alleen aangenaam oogt, maar tevens heel functioneel is. Ook de kwaliteit staat buiten kijf: duurzame materialen en leggers van 19 mm dik, hier kunnen de bewoners hun leven lang van genieten. Alle meubels zijn perfect geïntegreerd in het totaalinterieur: de open eilandkeuken, het moderne mediameubel, de gashaard-inbouw, de vestiairekasten, de valse plafonds met spotjes en ledjes, de bureelmeubelen, de elementen van de badkamer, slaapkamer, wandkasten. Alle kasten en laden zijn ook functioneel en ergonomisch ingedeeld zodat er geen ruimte verloren gaat maar toch alles strak en design oogt. Kortom, maatwerk en afwerking van het hoogste niveau.

Wie het allemaal eens met eigen ogen van dichtbij wil bekijken, kan in het modelappartement van Princess Keukens terecht, vraag hieromtrent meer uitleg in de showroom te Zutendaal.