FENIX, EEN SENSUEEL ÉN VISUEEL GENOT...

De mate van creativiteit en innovatie in de keukensector blijft ons steeds weer verbazen. Om de haverklap duikt er een nieuw apparaat of bouwmateriaal op dat extra bijdraagt tot gebruiksgemak en comfort in huis. In dit artikel richten we de schijnwerpers op FENIX NTM, een nieuw en innovatief materiaal voor toepassingen binnen de wereld van het interieurontwerp. Het zijn de bijzondere eigenschappen die van FENIX een échte topper maken. Het materiaal, dat kan worden gebruikt voor werkbladen, wanden, kasten, tafels en dies meer, voelt warm en ultra-zacht aan, reflecteert amper (mat oppervlak) en laat geen vingerafdrukken na. Kortom, een supermateriaal!

REVOLUTIE DOOR 'SMART MATERIALS'...

Hoewel reeds gelanceerd in 2013 door de Italiaanse fabrikant Arpa Industriale, breekt FENIX nu pas goed door in de interieursector. FENIX-materialen zijn gemaakt van... papier (meer dan 60%) en thermohardende hars (30 – 40%), middels een persproces waarbij tegelijkertijd hitte en druk wordt toegepast voor het verkrijgen van een homogeen niet-poreus product. De kernstructuur bestaat dus uit papier, geïmpregneerd met thermohardende hars. Het buitenvlak is behandeld met een nieuwe generatie acrylhars, dat wordt gehard en bevestigd via een proces van uitharding met elektronenstralen. Dankzij dit proces van uitharding met elektronenstralen, is het oppervlak van het materiaal bezaaid met een dicht raster van 'kruispolymeren' ... gewapend met een eigen geheugen! In het geval van kleine krasjes die dit geheugen verstoren, kan het opnieuw worden geactiveerd door gebruik van hitte (simoniseren middels strijkijzer op natte doek), wat het oppervlak helpt haar originele uiterlijk terug te krijgen. Van 'smart materials' gesproken...

SENSUEEL EN VISUEEL COMFORT

Door de jaren heen is het product ook helemaal op punt gesteld en werd een 20-tal tijdloze kleuren in het productieproces voorzien. Deze kleuren, of een combinatie ervan, geven ontwerpers genoeg speelruimte om écht creatief te zijn. En ja, eventuele kleine krasjes zélf kunnen wegwerken is een knap staaltje technologie. Maar wat de doorsnee-consument nog méér zal interesseren is het sensueel en visueel genot van dit materiaal. En dat is toch wel opvallend. Als u het oppervlak van FENIX onder een microscoop bekijkt, kan u zien dat het 'ongelijk' is, als een landschap vol 'pieken en dalen'. In plaats van te reflecteren wordt het licht gespreid, waardoor FENIX er extreem mat (opaak) uitziet. Heerlijk voor het oog. Het 'gesloten oppervlak' vermijdt ook het binnensijpelen van stof en vloeistof, die glijden er eenvoudigweg af en vingerafdrukken zijn onzichtbaar. Heerlijk dus qua onderhoud. Een andere grote troef is het tastbaar warme en zachte gevoel dat dit materiaal verschaft. In tegenstelling tot klassieke materialen voelt het zowaar 'sensueel' aan. Vooral de keukenprinses zal dit op prijs stellen.

ONTDEK NU DE CREATIEVE TOEPASSINGEN

Bij Princess Keukens wordt FENIX als bouwmateriaal al langer ingezet als waardig alternatief voor klassieke materialen, dit voor mensen die op zoek zijn naar dat tastbaar warm gevoel en die mooie matte look. Princess Keukens wendt FENIX vooral aan voor de creatie van werkbladen, fronten en binnenwerk van kasten, burelen en algemeen meubilair. Voel u welkom om enkele voorbeelden van FENIX te komen monsteren en bewonderen in de showroom te Zutendaal. Het wordt vast liefde op het eerste gezicht!