Het genot van een Gaggenau vaatwasser

Maximaal comfort creëren voor de thuiskeuken, het staat hoog in het vaandel geschreven van Gaggenau, gerenommeerde fabrikant van hoogwaardige keukenapparatuur, die met de presentatie van de afwasmachines uit de 400-serie dat motto nog maar eens waarmaakt.

Met de afwasmachines 400 en 200-serie voert Gaggenau het "serie-concept" nu ook in op het gebied van afwasmachines, zoals we dat al kennen bij de andere productgroepen (bakken, koken, ventileren en koelen).


Nieuw in beide series is een korfsysteem dat flexibel aan de actuele belading kan worden aangepast. Ook nieuw is een overzichtelijk bedieningspaneel met TFT-scherm waarmee alle functies intuïtief te bedienen zijn. Een heldere blauwe LED-verlichting in de binnenruimte zorgt voor optimaal overzicht. De apparaten van de 400 serie beschikken over acht deels sensorgestuurde programma’s die met zes opties, zoals bijvoorbeeld „Power” en „Intensief” te combineren zijn.

De 400 serie is exclusief uitgerust met de innovatieve Zeoliet-technologie, waardoor reinigen en drogen binnen 57 minuten mogelijk is. Zeoliet-technologie is gebaseerd op een milieuvriendelijk mineraal dat vocht en warmte kan opslaan en deze indien nodig weer afgeven. Zo worden het water- en stroomverbruik gereduceerd. Zeoliet regenereert zichzelf bij de volgende wasbeurt volledig en gaat een heel machineleven lang mee. Dankzij innovatieve Zeoliet-technologie werken de apparaten efficiënt, stil en energiezuinig.

Ook kwetsbaar serviesgoed zoals wit porselein of fijn glaswerk wordt behoedzaam en grondig gereinigd. De opklapbare punten en rekken, aanleunbeugels voor glazen en een bestekmand bieden maximale flexibiliteit bij de belading. Nieuw en ook bij de levering inbegrepen zijn een houder voor glazen met voet en een inzet voor de fixatie van gastronorm-houders. Het nieuwe flexibele korfsysteem maakt het in- en uitruimen gemakkelijk met een lichtloopfunctie op naar keuze twee of drie niveaus en een volledig uittrekbare bovenste korf. Bovendien heeft het een gedempt sluitsysteem voor de bovenste en onderste korf.

De afwasmachine DF 480/481 van de 400 serie.
De volledig integreerbare afwasmachine met een breedte van 60 cm is verkrijgbaar in twee hoogtes – 81,5 cm of 86,5 cm voor meer binnenruimte. Voor de inbouw bij lange meubelfronten, bij inbouw in hoge kast of een lage sokkel biedt de serie extra modellen met een flexibele scharnier. Bij greeploze meubelfronten kan de deur met behulp van de push-to-open-functie door te drukken worden geopend. 

Bovendien kan de afwasmachine indien gewenst worden voorzien van een meubelfront met een greep. De push-to-open-functie blijft daarbij actief. Met speciaal toebehoor kan het apparaat ook worden voorzien van een volledig glazen deur met roestvrijstalen achterzijde. Verder wordt het korfsysteem aangevuld door een praktische derde beladingsniveau, een besteklade voor grotere bestekdelen, keukengerei of espressokopjes.

Als bijzonderheid projecteren de modellen zonder scharnier de resterende wastijd op de keukenvloer. Spectaculair, hoeft het gezegd!

Alle afwasmachines van die 400 serie voldoen aan de hoogste energie-efficiency-klasse A+++ en zijn nu bij Princess Keukens In Zutendaal verkrijgbaar.