'Sous-vide-koken' met de 'Chef Touch'

‘Sous-vide’ of vacuümkoken wordt steeds populairder en Princess Keukens haakt uiteraard in op deze trend met de introductie van het stijlvolle, roestvrij stalen Chef Touch gamma van KitchenAid. Een drie-in-één systeem bestaande uit een vacuümtoestel om eten in zakjes vacuüm te trekken, een stoomoven om te stomen en op te warmen en een snelvriezer om voedsel zeer snel af te koelen en te bevriezen. Met deze Chef Touch-toren is iedereen die van kokkerellen houdt meteen goed uitgerust om snel lekkere, gezonde hapjes op tafel te toveren.


DE VOORDELEN VAN VACUÜMKOKEN

Sous-vide of vacuümkoken is uitgegroeid tot een nieuwe gastronomische trend omwille van de vele voordelen die deze kookwijze biedt. Vacuümkoken voorkomt namelijk uitkoken, levert onnavolgbare texturen op en zorgt ervoor dat ingrediënten al hun vitaminen en mineralen behouden. 

Het KitchenAid Chef Touch systeem voor sous-vide koken biedt aanzienlijke voordelen voor zowel het bereiden als het bewaren van voedsel. Deze apparatuur stelt u in staat ingrediënten te bereiden met een onnavolgbare smaak en textuur: perfect gebakken biefstuk, knapperige groente boordevol vitaminen en sappige, malse kippenborst.

Sous-vide is een verfijnde, kwalitatief hoogstaande bereidingsmethode op lage temperatuur. Verse ingrediënten worden in speciale zakjes vacuüm getrokken en in een stoomoven bereid op temperaturen lager dan 100 °C. Lagere bereidingstemperaturen zorgen er samen met de vacuüm verzegeling voor dat de vloeistoffen en organoleptische elementen die van nature in het voedsel aanwezig zijn, behouden blijven. 

Dit resulteert in verbazingwekkend malse, sappige, kleurrijke, smakelijke en veel gezondere gerechten. De Stoomoven heeft 10 speciale sous-vide programma’s om precieze temperaturen en stoomfuncties in te stellen voor het soort voedsel dat u prepareert.

Met dit systeem kunnen verschillende soorten voedsel, elk in hun eigen vacuümverpakking, tegelijkertijd in de oven worden bereid. Ook is deze bereidingswijze ideaal voor mensen die graag zonder olie koken. Met sous-vide bereidt u immers exquise, smaakvolle gerechten zonder vetstoffen of kruiden en specerijen.

OP VOORHAND KOKEN EN “SOUS-VIDE” BEWAREN

Tot slot maakt de Chef Touch het dankzij het vacuümtoestel en de snelvriezer mogelijk om voedsel tot wel 3 keer zo lang te bewaren. Het vacuümverpakte voedsel blijft namelijk langer goed dan met traditionele koelmethoden. Met de snelvriezer kunt u voedsel bovendien in een mum van tijd afkoelen en bevriezen tot –18 °C, waardoor de textuur voor weken wordt bewaard.

Kortom, Chef Touch maakt koken aanzienlijk flexibeler en helpt u om de tijd die u in de keuken doorbrengt leuker en socialer te maken. Want u kunt het voedsel op voorhand klaarmaken en perfect sous-vide bewaren om het later tijdens een etentje met vrienden of een eenvoudige alledaagse maaltijd heerlijk op te eten.

In de showroom van Princess Keukens in Zutendaal kan u kennismaken met de Chef Touch, op afspraak zelfs een demonstratie bijwonen.