Sterk staaltje “morfing”: van keukenrobot tot “super-oven”

In de wereld van keukenapparten doen zich in hoog tempo opzienbarende vernieuwingen voor, die het de consument – of de huischef van dienst – almaar makkelijker maken om in weinig tijd en quasi moeiteloos ingewikkelde kookprocessen te vervullen.

Een nieuw, sterk staaltje technologie wordt ons vandaag geleverd met de Kitchen Aid Artisan-oven. Heel bijzonder aan dit apparaat is het feit dat het geïnspireerd is op deiconische Kitchen Aid-keukenrobot. Dit ingenieus toestel, onmisbaar in elke moderne keuken, werd nu “gemorft” tot allround oven…

assets/uploads/blog/2014/04/Kitchen-Aid-Artisan.jpg

Opmerkelijk is de perfect werkende stoomset (100°), aangesloten op het ingebouwd stopcontact in de achterwand van de oven. Hoeft het gezegd, het gebruik van de pure stoomfunctie is de gezondste manier van koken, want alle ingrediënten behouden hun aroma, natuurlijke kleur en textuur.

Traditioneel bakken gebeurt hier met “stoomassistentie” voor perfecte bakresultaten zonder afdekking. Alle schotels behouden hun “sappigheid” dankzij de assistentie van stoom. U kan bovendien kiezen uit 4 automatische programma’s voor vlees, kip, gevulde groenten/ en vis. Steeds met opmerkelijk hoogstaande resultaten.

Vanzelfsprekend voorziet deze Kitchen Aid Artisan-oven ook alle traditionele kookfuncties, als bakken, grillen…

Kom deze superoven bekijken bij Princess Keukens in Zutendaal op zondag 27 april (13-17 uur): demonstraties KitchenAid Artisan door een chefkok!

Bekijk hier de video: