TechnoStone: het ultieme werkblad

Er zijn keukenbouwers die eeuwig vasthouden aan materialen waarmee ze vertrouwd zijn (het laminaat met de zwarte randjes is daar een pijnlijk voorbeeld van), en er zijn keukenbouwers die voortdurend de vinger aan de pols houden van innovatieve ontwikkelingen op het terrein van bouwmaterialen. Want inderdaad, die technologische evolutie blijft in hoog tempo voortschrijden en meestal komt de applicatie van nieuwe materialen de bouwheer alleen maar ten goede, en dat voor hetzelfde budget.

Princess Keukens is zulke keukenontwerper die innovatie al decennia hoog in het vaandel voert. Momenteel introduceert de keukendesigner uit Zutendaal weerom een nieuw materiaal dat hoge ogen gooit, met name TechnoStone.

Het materiaal is ontwikkeld met behulp van de wetenschap en technologie. TechnoStone is een geavanceerd materiaal, vervaardigd uit een mengsel van glas, porselein en kwarts. Door middel van een chemische reactie wordt een uitzonderlijk harde substantie geproduceerd. Die wordt gebakken op hoge temperatuur: de plaat gaat in een oven waar de deeltjesmassa door een chemische reactie wordt omgezet in kristallen. Doordat de temperatuur stijgt vormt zich een netwerk van glas. Bij de maximale temperatuur van 1200 graden Celsius wordt de volledige plaat vloeibaar, net zoals het magma dat we honderden kilometers onder het aardoppervlak vinden. Aan het einde van de vuurlijn neemt de plaat opnieuw een vaste vorm aan. Het eindresultaat lijkt puur natuur, maar waar de natuur duizenden jaren over doet, krijgt TechnoStone in enkele uren voor mekaar, het materiaal heeft bovendien een heel natuurlijke uitzicht.

Een plaat van 2 cm dik blijft 3 uur in de ovenlijn. De constante dikte van de TechnoStone-onderdelen garanderen een vlotte plaatsing. TechnoStone is verkrijgbaar in 3 diktes: circa 1,2 cm, 2 cm en 3 cm.

Naast een hoge flexibiliteit, die de meest uitzonderlijke ontwerpen voor keukenwerkbladen toelaat, heeft TechnoStone heel wat extra voordelen op andere courante materialen. Daarom is TechnoStone zonder discussie “het ultieme werkblad”.

Eerst en vooral: met TechnoStone heeft uw keukenblad geen enkele poreusheid: op-en-top hygiënisch dus. Dit komt door het proces waarbij alle deeltjes onder hoge druk worden samengevoegd. Doordat er geen micro-defecten zijn in het materiaal betekent dit dat het geen vuil kan ophouden, bacteriën maken geen schijn van kans, dus zeer hygiënisch. Ook is het materiaal minder breukgevoelig doordat de toplaag volledig homogeen is.

TechnoStone heeft nog meer voordelen. Allereerst is het materiaal zeer buig-, stoot- en drukvast: het laat zich goed vergelijken met keramiek. Het materiaal is heel stabiel qua kleur. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat bijvoorbeeld wit mooi wit blijft en niet vergeelt door bijvoorbeeld de zon (hoge uv-bestendigheid). Een aanrechtblad van TechnoStone heeft weinig onderhoud nodig, u hoeft het niet te impregneren. TechnoStone is bovendien vrij licht van gewicht waardoor het onderstel van uw keuken niet te lijden heeft onder het gewicht. Nog een immens voordeel: TechnoStone heeft een héél hoge hitte- en vuurbestendigheid en is bijzonder krasvast. Dat is natuurlijk erg handig in uw keuken, want u moet haar natuurlijk wel intensief mogen en kunnen gebruiken!

TechnoStone is flexibel, elke vormgeving komt binnen bereik, creativiteit wordt niet langer beknot.

TechnoStone opent aldus de deur voor ambitieuze en complexe toepassingen, om zowel horizontaal als verticaal, binnen als buiten, ruimtes in elkaar te laten overvloeien en continuïteit te creëren. In combinatie met het grote formaat waarin TechnoStone wordt geproduceerd, geeft dat nieuwe zuurstof aan de creativiteit in de moderne architectuur.

Een prachtig design marmereffect. Dit is TechnoStone op zijn allerbest…

Het TechnoStone-programma is tot nader order beschikbaar in 12 verschillende afwerkingen opgedeeld in drie collecties: de Solid Collection, Natural Collection en Tech Collection. Deze drie collecties beantwoorden perfect aan de natuurlijke kenmerken van het materiaal. Egale kleuren, natuursteen, leisteen, cement en cortenstaal zijn enkele van de mogelijke kleuren en afwerkingen van TechnoStone.

Samengevat de sterke punten nog eens op een rijtje:

  • Hoge vlekbestendigheid
  • Sterk bestand tegen krassen, schokken en slijtage
  • Dimensionale stabiliteit en hoge drukweerstand
  • Sterk bestand tegen hitte en thermische schokken, vorst en dooi.
  • Bestand tegen UV-stralen en kleurstabiliteit.

Als uw nieuwsgierigheid is geprikkeld, kan u bij Princess Keukens in Zutendaal terecht om een voorbeeld van een TechnoStone-werkblad te bekijken, ingebouwd in een moderne keuken. Wie hiermee kennismaakt, wil nooit nog iets anders, zeker weten.

TechnoStone als materiaal voor het werkblad. Momenteel de beste keuze die een bouwheer kan maken.

TechnoStone is in diverse uitzichten en tinten verkrijgbaar. Hier een marmereffect.